matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz układ równań metodą podstawiania
Domi:
Oblicz metodą podstawiania 3x+2y=4 3x=2−2y
11 lut 11:39
Janek191:
3 x + 2 y = 4 3 x = 2 − 2y −−−−−−−−− 2 − 2 y + 2y = 4 ⇒ 2 = 4 − układ sprzeczny
11 lut 16:25