matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz równanie
KP:
cześć, Wyznacz wartość parametru ,,m" 2log
10
(x+3) = log
10
(mx) tak by miało ono tylko jedno rozwiązanie. Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać .
11 lut 10:59
Jerzy:
(x + 3)
2
= mx i warunek: Δ = 0
11 lut 11:08