matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania i nierówności
Alice:
Rozwiąż równania i nierówności: I2x−3I<4 IIx+5I−7I=5 Ix+3I+I1−xI=10 x
3
−2x
2
−9x+18<0
11 lut 09:44
52:
a) |2x−3|<4 2x−3<4 ⋀2x−3>−4 b)||x+5|−7|=5 |x+5|−7=5 ⋁|x+5|−7=−5 |x+5|=12 ⋁|x+5|=2
11 lut 09:48