matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Z2xZ2->Z2 - homomorfizmy pierścieni
mugella:
Mam pytanie odnośnie homomorfizmów pierścieni. Czy dobrze rozumiem, że możliwe homomorfizmy pierścienia Z
2
xZ
2
→Z
2
to φ((a, b))=a, φ((a, b))=b, φ((a, b))=0, φ((a, b))=1?
11 lut 02:10