x2 | ||
∫ | dx = przez części: | |
(x2 + 1)2 |
x | 1 | 1 | ||||
|v' = | , v = − | * | | | |||
(x2 + 1)2 | 2 | x2 + 1 |
x | 1 | 1 | x | 1 | ||||||
= − | + | ∫ | = − | + | arctgx + C | |||||
2(x2 + 1) | 2 | x2 + 1 | 2(x2 + 1) | 2 |
1 | x2 + 1 − x2 | |||
∫ | dx = ∫ | dx = | ||
(x2 + 1)2 | (x2 + 1)2 |
1 | x2 | 1 | x | |||||
= ∫ | dx − ∫ | dx = | arctgx + | + C | ||||
x2 + 1 | (x2 + 1)2 | 2 | 2(x2 + 1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |