matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Madz:
Atom wodoru znadujący się w stanie podstawowymzostał wzbudzony na skutek pochłonięcia fotonu o energii 12,74 eV. Ile razy zwiekszyl sie promien orbity elektronu? c= 3*10
8
m/s h=6,63*10
−
34 Js 1eV=1,6*10
−
19 J
10 lut 23:01