matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenie
abc.:
ile jest równa wyrażenie (x
√
3
+2x
√
12
)
2
10 lut 20:45
Janek191:
.. = 3 x
2
+ 4 x
2
√
36
+ 4 x
2
*12 =
10 lut 20:47
Eta:
√
12
=2
√
3
to ( x
√
3
+4x
√
3
)
2
= (5x
√
3
)
2
= 75x
2
10 lut 20:48
Eta:
10 lut 20:49