granica
aagaa: ∞0 jak rozpisac inaczej taka granice
10 lut 20:22
kochanus_niepospolitus:
to nie jest granica
co najwyżej na taki symbol nieoznaczony natrafiasz w trakcie obliczania jakiejś granicy
10 lut 20:23
kochanus_niepospolitus:
standardowa procedura to:
lim a
b = lim e
ln (ab) = lim e
b* lna = e
lim (b*lna)
| | lna | |
następnie zapewne zamieniasz b*lna na |
| aby skorzystać z tw. de'Hospitala |
| | | |
10 lut 20:25
aagaa: może źle zadałam pytanie. jak w granicy wyjdzie taki symbol to jak rozpisac żebby dało się
obliczyć?
10 lut 20:25