ja
pies: jakie jest prawdopodobienstwo wylosowania liczb w kolejnosci rosnacej w 6 rzutach kosta
szescienna do gry
10 lut 20:18
kochanus_niepospolitus:
| | 1 | |
( |
| )6 <−−− ponieważ w każdym rzucie musi wypaść konkretna liczba oczek |
| | 6 | |
10 lut 20:19
Eta:
|Ω|=66
A={(1,2,3,4,5,6)} , |A|=1
P(A)=........
10 lut 20:20
pies: prawdopodobienstwo jest (1)/(66) ?
10 lut 20:23
Eta:
tak
10 lut 20:30
pies: dziekuje eto i ty drugi

...lol a nie wiedzialem jak to zrobic .....wiec znowu powiem lol
10 lut 20:31