matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory cramera, układ równań
BlondDiva:
x+z=5 y−z=−2 w+z=7 x+w=4 Jak rozwiązać taki układ równań stosując wzory Cramera?
10 lut 19:05
Mila:
Liczyć wyznaczniki. (x,y,z,w) 1 0 1 0 0 1 −1 0 0 0 1 1 1 0 0 1 W=2 licz dalej sama.
10 lut 19:17