matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
Pablo:
sin
5
4
π − cos
π
4
przez tg
4
3
π , dochodzę do momentu
√
2
−
√
3
2
przez
√
3
i nie wiem co dalej.
10 lut 18:40
Janek191:
π
π
√
2
√
2
= − sin
− cos
= − (
+
= −
√
2
4
4
2
2
10 lut 18:53
Janek191:
sin ( π + α ) = − sin α
10 lut 18:54