`
Artur: Płaszczyzna 2x=−3y+z+2
Muszę narysować w układzie współrzędnych i wyszło mi, że z=−2, y=1,5 a x=1. Sprawdzi ktoś czy
dobrze ?
10 lut 18:08
Jerzy:
A co masz narysować ?
10 lut 18:14
Artur: Płaszczyznę w układzie xyz, chcę tylko wiedzieć czy dobrze wyznaczyłem poszczególne
współrzędne, z rysowaniem nie ma problemu.
10 lut 18:24
Mila:
Masz mieć trzy punkty na osiach ukł. wsp. .
2x=−3y+z+2
2x+3y−z−2=0
Oś OX
2x=2
x=1
A
x(1,0,0)
Oś OY:
2*0+3y−0−2=0
Oś Oz:
0+0−z−2=0
z=−2
C
z=(0,0,−2)
10 lut 19:08
Artur: Ok, już wszystko wiem, dzięki !
10 lut 19:12
Mila:
10 lut 20:17