matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna obliczyć
Jakub:
Witam, mam prośbę by ktoś mi pomógł obliczyć i wytłumaczyć pochodną :
x
y=
e
x
10 lut 17:28
Benny:
Pochodna ilorazu.
e
x
−xe
x
1−x
y'=
=
e
2x
e
x
10 lut 17:32