matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierze
Benny:
Obliczyć det(2A
3
*B
−1
)
T
, jeżeli wiadomo, że det3A=54, det3B=81, det2B=24. det2B=2
3
*3 det3B=3
3
*3 n=3 detB=3
1
detB
−1
=
3
detA=2
1
1
64
det(2A
3
*B
−1
)
T
=det(2A
3
*B
−1
)=det2A
3
*detB
−1
=8*detA
3
*
=8*8*
=
?
3
3
3
10 lut 15:49
Benny:
Mógłby ktoś zobaczyć?
10 lut 18:09
Benny:
10 lut 19:11
Benny:
10 lut 21:58
ikd:
Wygląda na dobrze zrobione
10 lut 22:02
Benny:
10 lut 22:12