matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie mogę policzyć
Mariusz B:
x/(x+3)+(x−1)/(3−x)=(x+6)/(9−x
2
)
10 lut 13:40
Janek191:
x
x −1
x + 6
+
=
?
x + 3
3 − x
9 − x
2
10 lut 13:46
Janek191:
x*( 3 − x) + (x −1)*( x + 3)
x + 6
=
9 − x
2
9 − x
2
10 lut 13:48
Mariusz B:
Dzięi
10 lut 14:09