Dane są funkcje f(x)=x^2+q i g(x)= U{(x^2+5x+6)(x^2-5x+6)}{x^4-13x^2+36}. wykres
Haniaa: | | (x2+5x+6)(x2−5x+6) | |
Dane są funkcje f(x)=x2+q i g(x)= |
| . wykresy funkcji f i g |
| | x4−13x2+36 | |
nie mają punktów wspólnych dla :
A ) q ∊ {−9;−4}
B) q ∊ {−8;−4}
C) q ∊ {−6;−4}
D) q ∊ {−4;−2}
Jak to rozwiązać? :c Heelp
10 lut 13:09
Jerzy:
Rozłóż licznik i mianownik na czynniki i poskracaj
10 lut 13:18
5-latek:

Po wymnożeniu i podzieleniu g(x)=1 (czerwony wykres
Niebieski to y= x
2
czyli dla jakiego q nie maj punktów wspólnych ?
10 lut 13:21
Jerzy:
Żadna odpowiedź nie pasuje
10 lut 13:59
Jerzy:
Czy mi się zdawało
ICSP, że był tu Twój wpis
10 lut 14:16
ICSP: Udowodnij
10 lut 14:19
Jerzy:
Mam zdjęcie
10 lut 14:20
ICSP: nie masz
10 lut 14:24
Jerzy:
10 lut 14:24