prosze o szybka odpwiedz
Aya: granica funckji :
x→0 4x/2x −1
10 lut 09:53
kochanus_niepospolitus:
de'Hospitalem robisz
10 lut 09:59
Aya: czy ma wyjsc wnik 4/ln2

bo nie jetem pewna
10 lut 10:01
Jerzy:
Reguła H .... i lim = 0
10 lut 10:02
Jerzy:
Tak..ja liczyłem dla 4x w liczniku
10 lut 10:16
azeta: przecież zawsze
więc jaki znowu de'Hospital?
gdyby ktoś mi nie ufał..
a
h−1=t
a
h=t+1
h=log
a(t+1)
stąd
| | t | | 1 | | 1 | |
limt→0 |
| =limt→0 |
| =limt→0 |
| = |
| | loga(t+1) | | | | loga(t+1)1/t | |
10 lut 10:37