matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość bezwględna
Michał:
|−x| − |x+4| = 7 − |2x−6|
9 lut 21:43
5-latek:
|−x|= |x| wiec |x|−|x+4|= 7−2|x−3| Masz rozwiązanie graficzne czerony to y=|x|−|x+4| niebieski y=7−2|x−3| Algebraicznie rozwiązuj na przedziałach
9 lut 23:39