geometria analityczna
truskawka: Pod jakim kątem widać okrąg o: x2+y2−8y+11=0 z punktu P(1,1)?
S=(0,4)
r=√5
y= ax+b i P∊ do stycznych
1=a+b
b=1−a
y=ax+1−a
co dalej?
9 lut 21:15
ax:
obie styczne i kąt między nimi
9 lut 21:26
Eta:

Kąt widzenia to
2α
|SA|=............ =
√10
| | √5 | | √2 | |
sinα= |
| = |
| ⇒α=45o to 2α=90o |
| | √10 | | 2 | |
9 lut 21:27
Kacper:
10 lut 11:56
Janek191:
Ktoś zjadł truskawkę
10 lut 12:16
5-latek: Czesc
Janek 191 
Truskawki sa pyszne
10 lut 12:20
Janek191:
Zgadza się
10 lut 12:42