matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dodawanie i odejmowanie ułamków algebraicznych
ana.:
x+5
4−5x
+
x
3
+3x
2
−4x
x
3
+3x
2
−4x
Wykonaj działanie i podaj założenia. Przykład wiem nie jakiś specjalnie trudny ale jak widać muszę załapać podstawy
Dziękuję za wszelką pomoc :3
9 lut 20:50
Eta:
2
4
A ile to jest :
+
=
5
5
założenia x
3
+3x
2
−4x≠0 ⇒ x(x
2
+3x−4)≠0 ⇒ x(x+4)(x−1)≠0 ⇒x≠...........
x+5+4−5x
W=
=.........
x(x+4)(x−1)
9 lut 20:57
ana.:
O matko faktycznie ... niedouczenie i zaślepienie wielkie. Dziękuję
9 lut 21:00
Eta:
9 lut 21:01