Oblicz sin^2α-cos^2α
karol99 : oblicz sin2α−cos2α wiedząc, że sinαcosα=√3/4
zadanie na poziomie 1 lic.
9 lut 20:32
Jack: podstaw do jedynki trygonometrycznej jesli znana juz?
9 lut 21:13
karol99 : sin
2α+cos
2α=1
Tylko,że dalej nie zabardzo wiem co dalej z tym zrobic

szczególnie teraz gdy mój mózg prawie
nie działa.
9 lut 21:52
yyhy: sin
2α−cos
2α
=−(cos
2α−sin
2α)
=−cos2α
| | 1 | | 1 | |
sinαcosα= |
| *2sinαcosα= |
| sin2α |
| | 2 | | 2 | |
a teraz rozwiązanie:
...spróbuj dokończyć
9 lut 22:02