Charakterystyki proby
Bogna: Zakład L otrzymuje od zakładu N prety stalowe ktorych sredcnica powinna wynosci 1m
. Odbiorca L zgłosił reklamacje że pręty są za krótkie. wylosowana 10 pretów ich długości
to: 96,97,98,99,99,100,100,101,101,102 [cm] czy można uznać reklamacje odbiorcy Lza
słuszną? do weryfikacji hipotezy przyjąć poziom istotności 0,05 oraz założyć że rozkład
długości prętów jest normalny.
n=10
po kilku obliczeniach otrzymałam takie wyniki:
−
x =99,3
s=1,79
co powinnam dalej zrobić czy wogole coś policzyłam niepotrzebnie? do czego mi potrzebne poziom
istotnosci i jaki jest wzór do obliczenia tego zadania? wielkie dzieki za pomoc
9 lut 19:21