matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Akcje
Ooo:
Akcje pewnej firmy zyskują na wartości 5% w ciągu każdego roku. Po ilu latach posiadacz akcji podwoi zainwestowana kwotę ?
9 lut 18:38
Eta:
K(1+0,05)
n
=2K ⇒ 1,05
n
=2 ⇒ n= 15
9 lut 18:46
Ooo:
Dziękuję
9 lut 19:21
Eta:
9 lut 19:24