rozwiazywanie rownan
Gerry : Rozwiaz rownania. a). x +75=57. b.1 1/2+y=2 3/4. c.t−34=−35. d.3−x= −2. e.5y=13 f.1/7x=
−2 g.b/3=45. h.7a+7=35. i. 2−2x=5
9 lut 18:17
Eta:
Wróć do szkoły podstawowej ..........
9 lut 18:39
Gerry : To pomozesz czy nie
9 lut 18:40
Eta:
9 lut 18:46
Eta:
Leniom nie pomagam !
9 lut 18:49
Gerry : Wielkie dzieki
9 lut 18:55
Eta:
Na zdrowie .........
9 lut 18:58
Gerry : 😠
9 lut 19:27
Eta:
W której klasie jesteś?
9 lut 19:30
9 lut 19:32
Eta:
9 lut 19:33
Eta:
Milu ........ możesz rozwiązać ( mnie się nie chce)
9 lut 19:34
Gerry : Prosze niech ktos mi pomoze
9 lut 19:48
Gerry : Na jutro plisss 😊
9 lut 19:50
Eta:
Czemu nie chcesz się sam nauczyć?
a) x= 57−75 =......
| | 9 | |
2+4y= 11 ⇒ 4y=9 ⇒ y= |
| =.... |
| | 4 | |
c) t= 34−35=....
d) x= 3+2=....
| | 1 | |
f) |
| y=−2 ⇒ y= 7*(−2)=... |
| | 7 | |
h) 7a+7=35 /:7 ⇒ a+1=3 ⇒ a=...
i) 2−2x=5 2x= 2−5 x= −1,5
Teraz przepisuj...............
leniu
9 lut 20:06
Mila:
Przepraszam Eto, miałam pilną pracę do sprawdzenia.
9 lut 22:30