matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
ikaaaa:
o zdarzenia A,B⊂Ω wiemy, że P(A)=P(B)=
1
3
i P(A∩B)=
1
6
. Oblicz a)P (A∪B) b) P( B/A)
9 lut 17:57
Eta:
1
a) P(AUB)=
2
1
b) P(B\A)=
6
9 lut 18:00
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1018.html
9 lut 18:00
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1747.html
9 lut 18:01