matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Piaścik:
Liczby x1 i x2 są miejscami zerowymi funkcji f(x)= Ilog
√
6
10x| −1 =0 . oblicz sumę x1 x2
9 lut 17:51
Janek191:
f(x) = I log
√
6
10 x I − 1 ; x > 0 I log
√
6
10 x I = 1 log
√
6
10 x = − 1 lub log
√
6
10 x = 1 10 x = (
√
6
}
−1
lub 10 x = (
√
6
)
1
1
10 x =
lub 10 x =
√
6
√
6
1
√
6
√
6
x =
=
lub x =
10
√
6
60
10
zatem
√
6
6
√
6
7
√
6
x
1
+ x
2
=
+
=
60
60
60
9 lut 22:35
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/315900.html
9 lut 22:36
Janek191:
Nie widziałem
9 lut 23:40
Eta:
9 lut 23:41
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick