matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nyga:
W ukł. wspórzędnych wyznacz figury: F1, F2 oraz F=F1(iloczyn)F2, a następnie oblicz pole figury F, gdy: F1={(x,y):x∈R i y∈R i 9≤x
2
+y
2
≤25}, F2={(x,y):x∈R i y∈R i x*y≥0}.
30 paź 17:38