matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć granicę
dawid:
Obliczyć lim ( arccos b
n
− arctg a
n
) n→
∞
(n
2
)
gdzie a
n
= (
)
2−3n
i b
n
=
n
√
1*2
−n
+2*3
−n
+3*4
−n
+4*5
−n
(n
2
−2)
π
wyszło mi
CZY MÓGŁBY KTOŚ SPRAWDZIĆ CZY TO POPRAWNY WYNIK?
12
9 lut 17:22
Mila:
lim
n→
∞
a
n
=e
o
=1
1
lim
n→
∞
b
n
=
2
1
π
π
π
arccos(
)−arctg(1)=
−
=
2
3
4
12
=========================
9 lut 18:11
dawid:
Dziekuje bardzi Mila
9 lut 18:16