Funkcja
Sara: Czy funkcja f(x)=x|x|
jest bijekcją ,iniekcja , ma min lokalne dla arg xo=0 ,jest funkcją ciągłą ?
Mógłby mi ktos wytlumaczyć to ?
9 lut 16:17
kochanus_niepospolitus:
tak, jest bijekcją
naturalnie iniekcją także
nie ... nie ma minimum lokalnego w x0=0
tak jest funkcją ciągłą
wytłumaczenie? zastanów się jak wygląda wzór tej funkcji dla x≥0 a jak dla x<0
narysuj to
9 lut 17:30
Sara: kochanusniepospolitus: chodzi mi głównie o to co to jest bijekcja i iniekcja , nie byłam na
wykładach z tego i nie bardzo wiem o cho chodzi
9 lut 18:08
9 lut 18:15
Sara: niestety nie mam , nie był mi póki co potrzebny : o
dzięki za pomoc
9 lut 18:42