Wyznacz
ObrałemCęzure: mam wyznaczyć punkty wspólne hiperboli i paraboli
y=4x i y=x2+x+2
mam po prostu dodać y i x ?
8 lut 22:05
bezendu:
Dodać nie, przyrównać masz.
4x=x2+x+2
8 lut 22:12
Mila:
A gdzie ta hiperbola?
8 lut 22:31
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Dopiero niedawno dojechałem do domu z pracy
Miałem niespodzianke na drodze (powalone drzewo )
8 lut 23:30
8 lut 23:37
ObrałemSenserat: dokładnie y=4/x

czyli 4/x=x
2+x+2
x
2+x+2−4/x = 0 /*x
= x
3 +x
2 +2x −4 = 0 < czy te równanie jest dobre już z wielomianem sobie poradzę
9 lut 21:36
Mila:
x≠0
x3 +x2 +2x −4 = 0
w(1)=1+1+2−4=0
schemat Hornera
poradzisz sobie?
9 lut 22:49
Mila:

Graficznie:
f(x)=x
2+x+2
P=(1,4)
po odczytaniu należy sprawdzić równanie
9 lut 22:52