matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ola12:
wyłacz wspolny czynnik przed nawias: a)(a+b)x−(a+b)y= b) (a−3b)x+(a−3b)y= c) x(a+b)+(a+b)= d) x(a−b)−(b−a)= e) a (2y−x)+b(x−2y)= f) a(b+c)−(−b−c)= dzieki
20 gru 18:50
Li :
już rozwiązane
31607
20 gru 20:35