ddsa
Obrałemcęzure: uprość
x
3−3x
2+3x−1 /16−x
4 * x
2−4/x
2−2x+1 = (x−1)(x−1)
2 (x
2−4) / (x
2−4)(x
2−4)(x−1)
2 = x−1 /
x
2+4
no i gdzieś zgubiłem − bo prawidłowa odpowiedź to − x−1/x
2+4 analizuje to juz 10 min i nie
wiem
gdzie ten − spie&%#@
8 lut 20:24
plot21: x3−3x2+3x−1 x2−4
−−−−−−−−−−−−−−−− * −−−−−−−−−−−− =
16−x4 x2−2x+1
(x−1)3 (x−2)(x+2) (x−1)(x−2)(x+2) (x−1)
= −−−−−−−−−−−−−−−−− * −−−−−−−−−−−−− = −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = −−−−−−−−−−−
(4−x2)(4+x2) (x−1)2 (x−2)(x+2)(4+x2) (4+x2)
8 lut 20:43
plot21: sorry trochę się poprzesuwało , ale myśle ze poradzisz sobie
8 lut 20:45
Mila:
Ułamki tutaj piszemy za pomocą dużego U
U {licznik} {mianownik} tylko opuść spację po literze U i między klamrami.
8 lut 20:46