2 | 12x+5 | |||
f(x)= | + 6√5x3+7 − | jaki powinien być wynik? | ||
7√x | 4x7 − 3x |
2 | 2 | |||
( | )'=( | )'= | ||
7√x | x1/7 |
| 1 | 1 | 1 | −2 | ||||||||||||||
= | =−2* | * | = | |||||||||||||||
x2/7 | 7 | x6/7 | x2/7 | 7x8/7 |
1 | 1 | 1 | 15x2 | |||||
= | (5x3+7)−5/6*15x2= | * | *15x2= | = | ||||
6 | 6 | (5x3+7)5/6 | 6(5x3+7)5/6 |
5x2 | ||
= | ||
2(5x3+7)5/6 |
12x+5 | 12(4x7−3x)−(12x+5)(28x6−3) | |||
( | )'= | = | ||
4x7−3x | (4x7−3x)2 |
48x7−36x−336x7+36x−140x6+15 | −288x7−140x6+15 | ||
= | |||
(4x7−3x)2 | (4x7−3x)2 |
12x+5 | ||
(U{2}{7√x)+6√5x3+7− | )'= | |
4x7−3x |
−2 | 5x2 | −288x7−140x6+15 | ||||
= | + | − | ||||
7x8/7 | 2(5x3+7)5/6 | (4x7−3x)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |