2sinxcosx | sin2x | |||
sinxcosx = | = | |||
2 | 2 |
−1 | sin2x | 1 | ||||
−1 ≤ sin2x ≤ 1 ⇒ | ≤ | ≤ | ||||
2 | 2 | 2 |
π |
|
| ||||||||||||||||||||||
sinx + cosx = sinx + sin( | − x) = 2sin | cos | = | |||||||||||||||||||||
2 | 2 | 2 |
π | π | √2 | π | π | ||||||
= 2sin | cos(x − | ) = 2* | cos(x − | ) = √2 cos(x − | ) | |||||
4 | 4 | 2 | 4 | 4 |
π | π | |||
cos(x − | )∊<−1; 1> ⇒ √2 cos(x − | ) ∊ <−√2; √2> | ||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |