Pochodna zlozona
asia: Oblicz pochodna: (cos34xsin2x)'
8 lut 14:29
asia: Pomocy ! to wazne
8 lut 14:29
asia: Blagam pomozcie !
(cos34xsin2x)'
8 lut 14:37
3Silnia&6:
=(cos34x)' * sin2x + cos34x * (sin2x)' = 3cos24x*(−sin4x)*4*sin2x + cos34x *2cos2x =
= − 12sin2x sin4x cos24x + 2cos2x*cos34x
8 lut 14:40
lost: podobnie myslalam, ale zapomnialam dodac, ze wynik ma byc podany w takiej postaci,
by wystepowaly w podanym wzorze wylacznie funkcje trygonometryczne tego samego kata
8 lut 15:01
3Silnia&6: sin4x = 2sin2x*cos2x
cos4x = cos
22x − sin
22x
podstawic i gotowe
8 lut 15:03
lost: faktycznie, ale ja glupia ..xd
8 lut 15:04
3Silnia&6:
8 lut 15:05
lost: Dzieki
8 lut 15:05
xxx: Czyżby egzamin z dr Jankowskim?
8 lut 15:19
Michał: czy to jest aby na pewno dobrze? wydaje mi się że tu chodziło o cos
3(4x * sin(2x))
Zauważmy że ten twór składa się jakby z 3 funkcji:
− h(z) = z
3
− g(y) = cos(y)
− f(x) = 4x*sin(2x)
Miałem z nim egzamin ( dr. Jankowskim )

to jest bardziej w jego stylu. Idąc tym tokiem
rozumowania,rozwiązanie powinno być następujące:
[ cos(4x*sin(2x))
3 ]' = 3* (cos(4x*sin(2x)))
2 * [ cos(4x*sin(2x)) ]' = 3*
(cos(4x*sin(2x)))
2 * (−sin(4x*sin(2x))) * [ 4x*sin(2x) ]' = 3* (cos(4x*sin(2x)))
2 *
* (−sin(4x*sin(2x))) * [4*sin(2x) + 8x*cos(2x)] = −3cos
2(4x*sin(2x)) * sin(4x*sin(2x)) * 4 *
[sin(2x) + 2x*cos(2x)]= −12 cos
2(4x*sin(2x)) * sin(4x*sin(2x)) * [sin(2x) + 2x*cos(2x)]
8 lut 17:09
lost: Tez na poczatku tak myslalam, ale juz sama nie wiem. Tak z dr. Jankowskim.
8 lut 17:34
xxx: Haha jaka grupa?
8 lut 23:58