Obliczyć pochodną złożoną
Nordycka: (cos46xsin3x)'
8 lut 12:30
Jerzy:
24cos46xsin3x + 3cos46xcos3x
8 lut 12:34
kochanus_niepospolitus:
Jerzy −−− błąd masz
cos46x = (cos6x)4
więc:
(cos46x)' = 4(cos6x)3 * (cos6x)' = 4(cos6x)3 * (−sin6x) * 6
8 lut 12:40
Nordycka: W poleceniu mam jeszcze, żeby podać wynik w taki sposób aby występowały wyłącznie funkcje tryg.
tego samego kąta.
Proszę o pomoc
8 lut 12:48
Jerzy:
Racja ...pomyłka
8 lut 12:53
kochanus_niepospolitus:
Nordycka −−− to po zmieniaj 24 i 3 z 'jedynki trygonometrycznej'
8 lut 12:55
Nordycka: Pomożecie?
8 lut 13:05
kochanus_niepospolitus:
ale z czym Ty jeszcze pomocy potrzebujesz ... masz WYNIK gotowy nic więcej robić nie trzeba
8 lut 13:06
Nordycka: Podałam taki wynik na egzaminie i mi nie zaliczył, więc chce się dowiedzieć jaki jest poprawny
wynik... jestem po prostu niepewna, a potrzebuje dobrze rozwiązanego zadania. Nie chcę drugi
raz popełnić błędu dlatego porszę o pomoc
8 lut 13:11
kochanus_niepospolitus:
to może być pokazała nam DOKŁADNĄ TREŚĆ ZADANIA

na chwile obecną wynik podany przez Jerzego po mojej poprawce jest wynikiem spełniającym
wymagania zadania, więc nie ma celu dokonywania dodatkowych przekształceń.
Jeżeli miałaś DOKŁADNIE taki wynik to znaczy, że treść zadania brzmiała inaczej i po prostu nie
rozwiązałaś zadania.
8 lut 13:14
kochanus_niepospolitus:
Po drugie −−− jest coś takiego jak konsultacje. Na konsultacjach prowadzący/egzaminator wyjaśni
o co chodziło w zadaniu.
8 lut 13:15
Nordycka: Treść jest taka, jaką podałam.
8 lut 13:16
Nordycka: Wiem, że są konsultacje, ale profesor nie ma czasu, bo trwają ustne egzaminy
8 lut 13:17
kochanus_niepospolitus:
Kurdę ... nie ma 'nie ma czasu' KONSULTACJE jest to OBLIGATORYJNY czas, w którym dany pracownik
uczelni wyższej siedzi na DUPIE w pokoju i czeka aż się ktoś pojawi w celu wyjaśnienia 'co i
jak'.
Skoro treść zadania brzmiała: "oblicz pochodną złożoną" to widać źle policzyłaś pochodną.
8 lut 13:19
Nordycka: Witamy na politechnice, wolna amerykanka!
8 lut 13:22
kochanus_niepospolitus:
Chyba na jakiejś koszalińskiej czy innej radomskiej.
Na każdej normalnej uczelni egzaminator nawet na egzaminie.
Po drugie − każdy pracownik uczelni ma podane godziny konsultacji w trakcie sesji (podejżewam
że masz sesję)
8 lut 13:25
Nordycka: Błąd, poznańska.
8 lut 13:26
kochanus_niepospolitus:
no dobra ... to dajesz − z jakiej katedry i nazwisko profesora
a kiedy miałaś ten egzamin?
8 lut 13:29