geometria
Karolina: Punkty A (−6,7) B (10,3) C (7,10) sa kolejnymi wierzchołka, trójkąta ABC wyznacz równanie
środkowej poprowadzonej z wierzcholka C
7 lut 23:20
Eta:
| | xA+xB | | yA+yB | |
S( |
| , |
| )= ........... =(2,5) |
| | 2 | | 2 | |
środkowa k wyznaczona jest przez punkty C(7,10) i S(2,5)
teraz napisz jej równanie ...........................
8 lut 00:03
Eta:
odp: k: y= x+3
8 lut 00:04
5-latek:

S=(2,5) (srodek odcinka AB
C=(7,10)
Rownanie prostej CS to
y−10= x−7
y−x−3
Lub y=x+3
8 lut 00:16
5-latek: Za długo pisałem
8 lut 00:16
Eta:
A
Karolina ni be ni me

Za to następne zadania wrzuca ......
8 lut 00:55
5-latek: Ani nawet nie spojrzała jak szła do szkoły
8 lut 09:16