matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
l
analiza:
granica jak sobie poradzić z tym e
x
e
x
lim
x
4
+x
x−>
∞
7 lut 22:56
Janek191:
Kilkakrotnie reguła de l ' Hospitala
e
x
e
x
e
x
e
x
lim
= lim
= lim
= lim
=
x
4
+ x
4 x
3
+ 1
12 x
2
24 x
x→
∞
x→
∞
x→
∞
x→
∞
e
x
= lim
=
∞
24
x→
∞
8 lut 01:04