matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania z liczbami zespolonymi
Farenhaiten:
Rozwiąż równanie ( wyznacz wszystkie rozwiązania zespolone ): a) z
4
−3z
2
+4=0
7 lut 21:56
Mila:
3
9
(z
2
−
)
2
−
+4=0
2
4
3
7
(z
2
−
)
2
+
=0
2
4
3
√
7
(z
2
−
)
2
−(
)
2
*i
2
=0
2
2
7 lut 22:44
pipa:
niezła tresura
8 lut 09:43
piotr1973:
3−
√
9−16
z
1
=(
)
1/2
2
3+
√
9−16
z
2
=(
)
1/2
2
3−
√
9−16
z
3
=−(
)
1/2
2
3+
√
9−16
z
4
=−(
)
1/2
2
8 lut 10:56
piotr1973:
1
(
√
7
− i)
2
1
(
√
7
+ i)
2
1
−
(
√
7
− i)
2
1
−
(
√
7
−+i)
2
8 lut 11:06