Macierze
Patryk: Macierze odwrotne
Wiece może jak wyprowadzić dowód, że macierz odwrotna razy macierz daje macierz jednostkową?
7 lut 20:22
Patryk: ?
7 lut 20:28
Patryk: ?
7 lut 20:39
Patryk: ?
7 lut 20:56
Mila:
A jaka jest definicja macierzy odwrotnej?
7 lut 20:58
Patryk: jest to 1/detA * macierz dopełnień (transponowana?
7 lut 21:00
Mila:
To jest sposób wyznaczenia.
Macierz A jest odwracalna, jeśli istnieje taka macierz B, że zachodzi
AB = BA = I,
gdzie I jest macierzą jednostkową.
definicji nie trzeba dowodzic.
Może nieściśle coś napisałeś.
7 lut 21:08
Patryk: Wykaż że A−1*A = I takie jest polecenie.
7 lut 21:14