matematykaszkolna.pl
Przekształcenia Hedonista: Siema, mam problem natury egzystencjalnej, otóż chciałbym zapytać o kolejność przekształceń wykresów funkcji. Wektory, symetrie względem OX, OY, początku układu współrzędnych, f(|x|), |f(x)|, powinowactwo prostokątne względem OX i OY. Mógłby ktoś podać w pigułce krok po kroku co wykonywać, żeby nie porobić błędów
7 lut 18:12
Eta: "pigułek" szukaj w aptece emotka
7 lut 18:14
5-latek: Chyba każdy popelnia jakies bledy przy tym . No ale może to Ci pomoze https://matematykaszkolna.pl/strona/3411.html Tam przy końcu
7 lut 18:15
5-latek: Dobry wieczor Eta emotka Pozdrawiam
7 lut 18:16
Eta: Witam emotka
7 lut 18:17
Hedonista: Tak się składa, że przerobiłem praktycznie wszystkie zagadnienia z podręcznika pazdro, ale jeśli chodzi o kolejność to robię błąd za błędem co nie działa pozytywnie na moją psychikę. Tak się składa, że biorę 8 pigułek dziennie(zapalenie oskrzeli) więc prosiłbym już tylko o takie matematyczne. Robienie kolejnych zadań na niewiele mi się przyda, jeśli nie będę miał odniesienia w jakiej kolejności wykonywać dane działania Pls help
7 lut 18:21
Mila: Pisz zadania.
7 lut 18:30
Eta: emotka
7 lut 18:30
Eta: Pisz ! bo............... Mila nie ma co robićemotka
7 lut 18:31
Hedonista: ehmemotka Nie no poważnie, robienie zadań metodą prób i błędó woraz wnioskowanie zajmie mi długie dwa dni roboty(conajmniej), podczas gdy może ktoś z doświadczenia mógłby powiedzieć co wykonuje się przed czym? Z zadaniami nie mam większych problemów, ale chciałbym mieć tą receptę/instrukcję na każde zadanie, żeby nie popełniać błędów w kolejności(w kontekście matury)
7 lut 18:36
Mila: No nie ma takiej recepty. Są różne przypadki, mniej lub bardziej skomplikowane. Są ogólne zasady podane w podręcznikach.
7 lut 18:40
Hedonista: Nietopsz
7 lut 18:43