zbiory wartości
kondi: Podaj zbiór wartości wyrażenia √−(x+y)2 + √x2 + xy + y2 +1
Ps. Pod pierwiastkami są całe wyrażenia
7 lut 17:22
ICSP: pierwszy pierwiastek wymusza x + y = 0 czyli x = − y
Czyli trzeba znaleźć zbiór wartości √x2 + xy + y2 + 1 przy warunku y = −x
7 lut 18:05
kondi: czy wyjdzie x∊R?
7 lut 18:18
ICSP: nie
7 lut 18:21
kondi: Po podstawieniu za y= −x
√x2 − x2 + x2 + 1
x2 + 1 ≥0
Co jest nie tak?
7 lut 18:25
ICSP: Pytanie jest o zbió wartości a nie o dziedzinę.
7 lut 18:55
miszczu: To co zrobic? nie mam pomysłu
7 lut 19:01
ICSP: Zbiór wartości x2 ?
Zbiór wartości x2 + 1 ?
Zbiór wartości √x2 + 1 ?
7 lut 19:02
miszczu: wyjdzie zbiór <1:∞) ?
7 lut 19:04
ICSP: Tak.
7 lut 19:05