prosze o pomoc ;)
Misia1234: rozwiąż równanie x(2x2−1)=0
7 lut 17:04
Metis: x=0 v 2x2−1=0
7 lut 17:04
5-latek: x=0 lub 2x2−1=0
7 lut 17:04
Misia1234: ale prosze dokładniej jak co pokolej bardzo bym była wdzieczna
7 lut 17:06
Janek191:
cd. x = 0 lub 2 x
2 = 1
| | 1 | | 1 | |
x = 0 lub x = − |
| lub x = |
| |
| | √2 | | √2 | |
===================================
7 lut 17:10
5-latek: No to już nie pisze
7 lut 17:11
Janek191:
I tak nie wiadomo, czy pojmie ?

Pozdrowienia dla 5 − latka
7 lut 17:14
5-latek: Pozdrawiam również
7 lut 17:16
Misia1234: pojełąm
7 lut 17:19
5-latek: To w takim razie łap
7 lut 17:20
Janek191:
Ogonek Ci się przesunął.

pojęłam
7 lut 17:21