matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Kasia:
Bardzo proszę o POmoc
Czy wzór na długość okręgu L=2πr określa funkcję przy zmiennym r? jeżeli tak , to określ dziedzinę i zbiór wartości tej funkcji.
20 gru 17:32
BiebrzaFun :
tak, f(r)=2πr D=R
+
ZW=R
+
20 gru 17:53