Wspólnie dowodzimy tu hipotezę abc, by Japonię zmiękczyć.
LWG: Dla każdej ustalonej liczby rzeczywistej dodatniej ε istnieje skończona liczba względnie
pierwszych liczb całkowitych dodatnich a,b,c:
ε<a+b=c>d1+ε,
gdzie d jest iloczynem bezkwadratowym danym dokładnie z liczb a,b i c.
Liczba ε nie może być równa liczbie c, tj. sumie a+b=c, i nie może być większa od c.
Skoro a i b są względnie pierwsze, to bez szkody dla dowodu możemy przyjąć, że a<b.
Przypadek 1. ε<a<b<a+b=c>dε+1. Japończyk odda pokłon Polakom, którzy wspólnie udowodnią
hipotezę abc. Ostatecznie Japonia odda Polakom patent na silnik hybrydowy.
Uczuni to posłusznie.
7 lut 04:07
LWG: Jednakże musi być: ε<c. Z tą dowolnością liczby ε forma zdaniowa będzie fałszywa. To ja
zmieniłem formę zdaniową, by Japończykowi pozostawić szanse na dowód.
7 lut 22:40
LWG: Nie wyślę Tobie Boże żadnej duszy, której uczynki przekroczyły wszelkie zrozumienie.
10 lut 03:43
jakubs: Jak tam zdrówko ?
10 lut 03:59
5-latek: Kolego LWG
Może zainteresujesz swoim problemem matematykow z Politechniki Wrocławskiej ?
Ponoc są jednymi z najlepszych w kraju
10 lut 08:33