Oblicz całkę okrężną po krzywej zamkniętej
Jamjest44i4: ∫(z−1)/(ez−1(z−i−1)z2 gdzie całka jest okrężna po K=(2+i, 2)
Mógłby ktoś mi to wytłumaczyć bo jestem trochę zielony w krzywoliniowe całki na zespolonej
płaszczyźne.
Z góry dzięki
7 lut 00:03
Jamjest44i4:
Poprawiam zapis
7 lut 00:58
Jamjest44i4: podbijam pytanie
7 lut 14:00
Jamjest44i4: jeszcze raz ponawiam
7 lut 17:09
yyhy: tw Cauchyego
7 lut 17:10
Jamjest44i4: tak z tw Cauchyego, ale jak?
7 lut 17:29
yyhy: zacznij od miejsc zerowania mianownika w tym kole (gdzie sie zeruje wewnątrz)
7 lut 17:43
Jamjest44i4: Dobra
Mianownik zeruje mi się w z=0 i z=i+1 z tym, że z=0 jest poza okręgiem o środku z0=2+i i
promieniu r=2
Jak dalej mam postępować?
7 lut 18:26
yyhy: zobacz jak wygląda teza twierdzenia, odpowiedź jest bezpośrednią konsekwencją

To ty studiujesz! ; P
7 lut 18:35