Oblicz pole figury zawartej między liniami 4-x^2=3x
Magda: Oblicz pole figury zawartej miedzy liniami 4−x2=3x
6 lut 22:42
bezendu:

Nie wiem o jakie linie chodzi
6 lut 22:45
Magda: y1 = 4−x2 , y2=3x.
Sorki, mój błąd
6 lut 22:47
bezendu:

P=[∫(f(x)−g(x)]dx w granicach całkowania x∊(ustal sobie)
f(x)−funkcja która ogranicza od góry
g(x)−funkcja która ogranicza od dołu
wylicz miejsca przecięcia f(x)=g(x)
to będzie przedział całkowania jeden punkt już masz x∊[? ,1]
6 lut 22:50
Magda: wiem jak to obliczyć. Chciałam po prostu sprawdzić czy wynik się zgadza
6 lut 22:51
Mila:

Punty przecięcia:
(−4,−12) , (1,3)
| | 125 | |
P=−4∫1(4−x2−3x) dx= |
| |
| | 6 | |
6 lut 22:56
bezendu:
Nie podałaś wyniku więc nikt nie wiedział, że interesuję Ci tylko wynik a nie jak zrobić
zadanie.
Przepraszam jasnowidzem jeszcze nie jestem
6 lut 23:06