matematykaszkolna.pl
:) kyrtap: Żyjecie? emotka
6 lut 22:19
Saizou : Nie, umarliśmy, tylko egzystujemy w przestrzeni Rn gdzie n≥5 emotka
6 lut 22:21
Metis: Brakuje twoich "nocek' i ... umieramy
6 lut 22:21
kyrtap: nie no tak myślę napiszę i sprawdzę jak żyją stali forumowicze i niestali
6 lut 22:23
Mila: Mamy się dobrze.emotka Mało maturzystów takich jak Wy. emotka
6 lut 22:24
kyrtap: teraz maturzyści są coraz lepsi tak zauważam Milu niektórzy naprawdę w porównaniu ze mną to niebo a ziemia taki Metis na przykład emotka
6 lut 22:31
bezendu: ogarniacie dwójniki ? Mam problem z jednym zadaniememotka
kyrtap: ja nie byłem taki dobry
bezendu: Patryk pomożesz ?
6 lut 22:32
Saizou : ja niestety nie pomogę
6 lut 22:33
kyrtap: dodaj posta to zobaczymy ale na cuda nie licz
Metis: Milu nadal uczysz w gimnazjum? Jak "ta nasza przyszłość" ? emotka Masz z kim popracować? Nie jestem w temacie, ale zmieniło się cokolwiek pod względem programu? kyrtap, Saizou jak tam żyjecie ? Już po sesji ?
bezendu: Ogólnie mam to zaliczone, ale chcę dostać lepszą ocenę z egzaminu i męczę się z tym cholernie.
Saizou : Metis jeszcze jedne egzamin z rachunku prawdopodobieństwa i wolne emotka a u Ciebie? jak przygotowania do matury ?
6 lut 22:34
kyrtap: no po sesji piękna sprawa emotka
6 lut 22:35
kyrtap: to dodaj bezendu w nowym poście emotka
bezendu: A jak tam Wasze średnie ? 5,0 ? emotka
Saizou : haha... bezendu no chyba nie emotka zakręcę się koło 4,5
6 lut 22:37
kyrtap: kurde 4,5 to nieźle ja nie liczę na taką
6 lut 22:38
Metis: Saizou Robię arkusze, zadania, na lekcjach od poniedziałku zaczynam rachunek. Matematyka zadecyduje o wszystkim, a to że będę próbował dostać się na oblegany kierunek to chcę napisać jak najlepiej + kyrtap już nie przesadzaj Są działy, które kocham emotka i dobrze je rozumiem, ale są i te, których nie lubię i sprawiają mi kłopotyemotka
6 lut 22:41
bezendu: No ja troszkę większą będę mieć jak się uda w piąteczek emotka
6 lut 22:41
kyrtap: mi wyszło 4,13
6 lut 22:42
bezendu: Mi póki co 4,68 ale może będzie progres
6 lut 22:44
Saizou : no to ładnie kyrtap emotka Metis na pewno sobie poradzisz emotka Matura to przecież pikuś
6 lut 22:44
Metis: Nie wiem czego się nawet teraz spodziewaćemotka Mówią, że zadania mają być coraz mniej schematyczne. CKE nie robi już swoich próbnych( przynajmniej w mojej szkole) , więc naprawdę może być różnie emotka
6 lut 22:46
bezendu: Trzaskaj raczej zadanka ze zbioru zadań niż arkusze maturalne, taka moja rada.
6 lut 22:47
Saizou : dasz radę, poćwiczysz trochę i będzie dobrze, zobaczysz ważne żeby nie dać się zjeść stresowi xd
6 lut 22:47
Metis: Tak robię bezendu emotka Saizou mam nadzieję
6 lut 22:49
bezendu: To powodzenia, gdybym mógł cofnąć czas to pewnie robiłbym też więcej zadań jak robiłem i wtedy 100% by też pykło z R emotka
6 lut 22:51
Saizou : bezendu i po co ci cofać czas ? i tak by się dostał na studia
6 lut 22:52
bezendu: A żeby mieć 100% z R z matmy, wieczna chwała itp
6 lut 22:53
Saizou : jaka wieczna chwała, lepiej zostań najmłodszym profesorem na politechnice
6 lut 22:55
Metis: Nie macie znajomości w komisji rekrutacyjnej na waszych uczelniach ? Chciałbym mieć jakieś zabezpieczenie
6 lut 22:58
Saizou : Metis zobaczysz że dostaniesz się tam gdzie chcesz emotka
6 lut 22:59
bezendu: Ja robię tylko inżyniera i na tym kończę moją edukację, dalej to już strata czasu. Studia magisterskie często powtarzają materiał z pierwszego stopnia, dwa i są bardziej teoretyczne, najbardziej praktyczne są inżynierskie emotka
6 lut 22:59
Saizou : ja nie mam wyboru i muszę zrobić magisterkę
6 lut 23:00
bezendu: Jak mus to mus
6 lut 23:06
Saizou : inaczej nie będę mógł uczyć w LO
6 lut 23:07
bezendu: Zwariowałbym ucząc w szkole, albo prędzej uczniowie zwariowaliby ze mną
6 lut 23:07
Saizou : nie każdy się nadaje ale to jest fajne (przynajmniej dla mnie )
6 lut 23:08
Metis: tylko te zarobkiemotka
6 lut 23:10
Saizou : no tak, ale nikt nie powiedział że w Polsce
6 lut 23:11
Metis: Racja
6 lut 23:11
Saizou : Zawsze można udzielać korków emotka a to dochodowy interes, otworzyć własną firmę
6 lut 23:13
bezendu: Jeśli będziesz ogarniać elektronikę/programowanie to gwarantuję Ci, że w Polsce na zarobki nie będziesz narzekać, a Twoja pensja to będzie kilka średnich krajowych emotka
6 lut 23:14
Kejt: No tak, programiści mogą pracować zdalnie
6 lut 23:15
bezendu: Nie chodzi o to, bo szukając pracy oferty zdalnej pracy to 1−2 dni maksymalnie. Więc z tą pracą zdalną to bym nie przesadzał, ale znając js, html, css 3, sql i jeszcze troszkę można ładnie zarobić nawet pracując na pół etatu jako student emotka
6 lut 23:19
Metis: Szkoda, że wszyscy świetnie wykształceni uciekają w Polski przez zarobkiemotka Ostatnio słuchałem o braku lekarzy w Polsce, ale nie dziwię się, jeśli polski lekarz na start dostaje 3000 zł, a niemiecki... 6000 E , tragedia.
6 lut 23:22
Kejt: ja z tym htmlem, cssem bym nie szalała... to są rzeczy, które każdy szanujący się programista po prostu zna a jeśli chodzi o pracę to chyba najbardziej poszukiwani są Javowcy i PHPowcy obecnie...
6 lut 23:22
bezendu: Czy każdy szanujący się programista zna ? Tego nie wiem jedni wolą c#, cpp itp A przeglądając oferty pracy dla programistów największe zarobki są własnie w js emotka
6 lut 23:25
Kejt: Mówiłam o html i css. Możliwe, za js nie przepadam, więc nawet nie czytam oferty. Jedynie w oczy rzucili mi się właśnie ci od PHP i Javy.
6 lut 23:32
bezendu: @kejt może to Cię przekona Widełka: 8000− 17000 zl netto Must have: bardzo dobra znajomość JavaScript, bardzo dobra znajomość HTML5 oraz CSS3, znajomość GIT, znajomość AngularJS, jQuery, komunikatywny angielski.Must have
6 lut 23:36
kyrtap: mi się na studiach podoba ta współpraca między studentami niby ludzie z całej Polski, niby zbieranina a można się zżyć fajnie emotka
6 lut 23:36
kyrtap: ogólnie jak ludzie u was na kierunkach?
6 lut 23:41
kyrtap: Ci po studiach też mogą wypowiadać się
6 lut 23:42
bezendu: U mnie mega spoko, ale sprawdza się przysłowie "śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą" Do chwili obecnej poleciało ponad 220 osób a teraz jakaś 1/3 obecnych odleci na urlopy dziekańskieemotka
6 lut 23:43
Benny: Z ilu osób?
6 lut 23:45
Kejt: Szczerze, nie przekonuje. Nie jestem pazerna... wolę mieć przyjemność z pracy niż za każdym razem budzić się i myśleć jaki to JS jest okropny i że znowu będę musiała w nim coś pisać.Nie dzięki. A właśnie znalazłam ofertę dla programisty Ruby, widełki: 10−18k emotka da się? Da się... bez jakiegoś tam js...
6 lut 23:49
kyrtap: nie mówcie proszę was o kasie
6 lut 23:51
Kejt: Masz coś do Kasi? .−.
6 lut 23:52
bezendu: @Benny 450 Dwa ale ja akurat lubię js itp, więc to nie żadna pazerność. Znaczy na uczelni nie mam tego, sam od roku po zajęciach kodzę na własną rękę. Zresztą chyba żeby dobrze kodzić trzeba samemu się szkolić i nie patrzeć na uczelnie emotka
6 lut 23:53
Kejt: Oczywiście, ja obecnie walczę z PHPem... staram się o praktyki.
6 lut 23:55
Kacper: A ja zarabiam "marne" 2 tys. I nie narzekam
7 lut 11:27
52: Zawsze może być gorzej... Jak tam książka czy zbiór zadań Kacper ?
7 lut 11:29
bezendu: Kacper ale możesz udzielać korków, robić doktorat i uczyć na uczelni
7 lut 13:38
Saizou : Kacper a jakim jesteś nauczycielem ? w sensie awansu ?
7 lut 13:50
Jack: niektorzy z balu maturalnego wrocili
7 lut 14:06
jakubs: emotka
7 lut 15:08