Takie równanie
ZostanęPaniąInżynier: Mam trochę zaległości z matmą rozszerzoną, w związku z tym pytanko,jak rozwiązać takie
równanie? Mam mieć z tego 2 równania prostych a tak nie bardzo wiem jak z tymi modułami się
uporać. Raczej nie opuszcza się modułów normalnie bo wychodzą mi wówczas złe wyniki

|20x+10y+1|=|22x−4y+14|
Być może banalne ale nie wiem jak to się robi. Trzeba to rozpisać na kilka przypadków czy coś?
6 lut 20:50
Janek191:
I 20 x + 10 y + 1 I = −( 22 x − 4 y + 14) lub I 20 x + 10 y + 1 I = 22 x − 4 y + 1 4
6 lut 20:52
ZostanęPaniąInżynier: Tak zrobiłam właśnie! No a wynik zły.
6 lut 20:55
ZostanęPaniąInżynier: Ok, już znalazłam, nie umiem odejmować po prostu.

Ale dzięki bardzo!
6 lut 20:57
Janek191:
A teraz trzeba analogicznie opuścić wartość bezwzględną po lewej stronie.
Będzie 4 równania.
6 lut 20:58