2sin(x)+cos(x)=0 pomocy!
Laura: 2sin(x)+cos(x)=0 pomocy!
6 lut 20:45
5-latek: A jakby cosx wyrazić za pomocą sinx
6 lut 20:47
Laura: Tylko jak?
6 lut 20:50
5-latek: cosx=√1−sin2x
6 lut 20:53
Eta:
cosx≠0
dzieląc przez cosx
2tgx+1=0
..............
x=..........
6 lut 20:54
5-latek: Dobry wieczor
6 lut 20:55
Eta:
Witam
6 lut 20:56
Laura: dzieki! ratujecie mi zycie
6 lut 21:05
Laura: czy tg x= −1/2 ?
7 lut 11:14
Laura: doszlam, ze sin (x)=
√3 lub −
√3
Ale jak obliczyc x w radianach?
7 lut 11:42
Metis: Po co z tg robisz sinus
7 lut 11:48
Laura: Bo nie wiem jak sie z tym ruszyc dalej majac tg?
7 lut 12:04
Laura: Mam jedno x=2/3π ale drugiego nie wiem jak ruszyc :c
7 lut 12:07
Laura: ale ja obliczam x, a nie y...
7 lut 12:08
Laura: pomoze ktos?
7 lut 23:28